26.8.2008

Matka Kongoon

Vuosi sitten, ollessani Angolassa, päätin jonain päivänä matkustaa myöskin naapurimaahan Kongon Demokraattiseen Tasavaltaan. Silloin se tuntui todella kaukaiselta ajatukselta mutta tänään on jäänyt kuukausi kestävän matkan alkuun viisi päivää!
Mitä teen Kongossa? Oikeastaan mitä haluan nähdä Kongossa, maassa jossa tällä hetkellä on neljä armejaa, jotka taistelevat keskenään luonnonrikkauksista ja vallasta, maassa jossa ei ole teitä, hienoja ravintoloita, hiekkarantoja eikä suomalaista saunaa! Toden totta, en välitä niistä pikkuseikoista. Haluan nähdä ja kokea maailman toiseksi suurimman, Kongo joen aurinkonousuineen, asustaa bygmien kanssa viidakkokodissa ja ottaa osaa heidän arkielämästä, tavata 22 vuotiaan, noin 250 kiloa painavan, 17 naaran isännän nimeltään Hopeaselkä, jonka koti on Virunga kansallispuistossa, Itä Kongossa. Kaikkea en voi nähdä enkä kokeaa, koska aikaa on vain yksi kuukausi.

Matkalle lähtöön olen valmistautunut omasta mielestä hyvin ja varusteita on riittävästi. Kaikista tärkein mukana lähtevistä on minun ikioma Milla.